Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προβόπουλος: Αστειότητες τα σενάρια περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή - Χ. Πισσαρίδης: "Μέτρα ή πτώχευση"

tags :
Προβόπουλος: Αστειότητες τα σενάρια περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή -  Χ. Πισσαρίδης:
Διέψευσε για ακόμη μια φορά τα σενάρια περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε αστειότητες τις φήμες περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του σε διεθνές πρακτορείο πριν από μια εβδομάδα ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι έαν η Ελλάδα παραμείνει πιστή στο πρόγραμμά της τότε θα είναι σε θέση να αποπληρώσει πλήρως τα χρέη της χωρίς να αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάταξη (reprofiling).

Χ. Πισσαρίδης: "Μέτρα ή πτώχευση"


Την άποψη πως η χώρα δε θα μπορέσει να αποφύγει σοβαρή πτώχευση με haircut της τάξεως του 70% ή στάση πληρωμής του χρέους εφόσον παράλληλα με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρήσουμε και στις απαιτούμενες αλλαγές, εξέφρασε  κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης,νομπελίστας οικονομίας για το 2010.
Ο κ.Πισσαρίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της ομιλίας του στο 10ο συνέδριο της KPMG  υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους, τονίζοντας ότι αυτή δε θα κάνει καλό στις σχέσεις της χώρας μας μέσα στην Ευρωζώνη.
Αναφερόμενος στο μνημόνιο δήλωσε πως πρέπει να πάρουμε και τη νέα δόση των 60 δις ευρώ και εάν και εφόσον υλοποιήσουμε τα απαιτούμενα να διαπραγματευτούμε ίσως ένα νέο μνημόνιο.
Ο κ. Πισσαρίδης προτείνει ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ, περισσότερες μεταρρυθμίσεις καθώς και μετατροπή του προστατευμένου δημόσιου τομέα σε μια ανοικτή για την ιδιωτική πρωτοβουλία αγορά.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος αναφέρθηκε και στην ανάγκη για μείωση των φόρων προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή να γίνει κάτι τέτοιο.Απαισιόδοξος ωστόσο φάνηκε και στο θέμα της ανεργίας, καθώς εκτιμά ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για μερικά χρόνια ακόμα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης