Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το σχήμα AlphaEurobank θα συμμετάσχει κανονικά στο PSI+ όπως όλες οι ελληνικές τράπεζες – Κινήσεις βραχυχρόνιων επενδυτών και short πιέζουν τις μετοχές – Προχωράει το deal

  Το σχήμα AlphaEurobank θα συμμετάσχει κανονικά στο PSI+  όπως όλες οι ελληνικές τράπεζες – Κινήσεις βραχυχρόνιων επενδυτών και short πιέζουν τις μετοχές – Προχωράει το deal
To σχήμα AlphaEurobank θα συμμετάσχει κανονικά στο PSI+ όπως όλες οι ελληνικές τράπεζες αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές διαψεύδοντας φήμες που είχαν κυκλοφορήσει και ήθελαν τις διοικήσεις των δύο τραπεζών να εξετάζουν φόρμουλα μη εμπλοκής τους στο PSI+.

Οι φήμες αυτές χαρακτηρίζονται αβάσιμες και η AlphaEurobank θα συμμετάσχει κανονικά στην διαδικασία αναδιάταξης του ελληνικού χρέους.
Με βάση ενδείξεις το σχήμα AlphaEurobank θα χρειαστεί να απομειώσει από το haircut των ομολόγων 3,8 δις ευρώ μείον 1,1 δις που έχει αφαιρεθεί από το πρώτο psi θα χρειαστούν λοιπόν 2,7 δις ευρώ περίπου.
Το υπό συγχώνευση τραπεζικό σχήμα έχει ανακοινώσει αύξηση 1,25 δις και ομολογιακό που θα καλύψει το Κατάρ 500 εκατ δηλαδή κεφαλαιακή ενίσχυση 1,75 δις ευρώ.
Με δεδομένο ότι θα προκύψουν και ζημίες από την Blackrock λόγω των πρόσθετων προβλέψεων θα χρειαστεί η AlphaEurobank 1 με 1,5 δις ευρώ περισσότερα κεφάλαια από αυτά που είχαν αρχικώς εκτιμηθεί.
Να σημειωθεί ότι την Άνοιξη θα καθορίσει το υπό συγχώνευση σχήμα AlphaEurobank το ακριβές ύψος της κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Η διαδικασία συγχώνευσης πάντως των τραπεζών Alpha – Eurobank συνεχίζεται κανονικά.
Όσον αφορά την πίεση που δέχονται οι μετοχές των δύο τραπεζών πρέπει να συνδεθεί με τις κινήσεις short που παρατηρούνται από ορισμένα χαρτοφυλάκια.
Τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει ότι οι δύο τράπεζες μπορεί να εγκαταλείψουν το σχέδιο συγχώνευσης τους δεν επιβεβαιώνεται εκ των πραγμάτων. Οι δύο τράπεζες συνεχίζουν με σταθερότητα την διαδικασία συγχώνευσης. Επίσης διαψεύδονται τα σενάρια που φέρουν την επιτροπή ανταγωνισμού να μπλοκάρει την διαδικασία συγχώνευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης