Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χρεοκοπία δείχνουν τα ομόλογα της Folli Follie με 75%, σε αναστολή η μετοχή, χάος στο ΧΑ -1,98% στις 755 μον. με τράπεζες -8% - Μετά τις 750...οι 700 μον.

Χρεοκοπία δείχνουν τα ομόλογα της Folli Follie με 75%, σε αναστολή η μετοχή, χάος στο ΧΑ -1,98% στις 755 μον. με τράπεζες -8% - Μετά τις 750...οι 700 μον.
Έρμαιο η χρηματιστηριακή αγορά μεταξύ της μετάθεσης του χρέους, της καταστροφής της Folli Follie και της μεγάλης πτώσης των τραπεζών....
(upd20) Η κρίση αξιοπιστίας που προκάλεσε στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά η κατάρρευση της Folli Follie που τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης επειδή αδυνατεί να προσκομίσει τα στοιχεία που ζητάει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το άλμα στα ομόλογα της Folli Follie στο 75% σε επίπεδα χρεοκοπίας και η πολιτική κρίση στην Νότια Ευρώπη, στην Ιταλία και Ισπανία εγκλώβισαν την εγχώρια αγορά σε καθοδικό σπιράλ.
Για μια ακόμη φορά επιστρατεύτηκε η Coca Cola +2,4% για να εξισορροπήσει τις επιθετικές πωλήσεις στις τράπεζες που έφτασαν έως -8% και τον Τραπεζικό Δείκτη να κλείνει τελικά στις 806 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης και ο Γενικός Δείκτης έχουν ξεκάθαρα καθοδική τάση καθώς άλλαξε η κύρια τάση της αγοράς από ανοδική σε καθοδική.
Μετά από δραματική απαξίωση -70% αποφασίστηκε να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie με την τελευταία τιμή στα 4,80 ευρώ απόφαση που είναι θεσμικά και πρακτικά απαράδεκτη. 
Με επιστολή που έστειλε η διοίκηση της Folli Follie δήλωσε την αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές καταστάσεις της και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι καταλυτική και επιβεβαιώνει αυτό που γνώριζε η χρηματιστηριακή αγορά, ότι δεν μπορεί να παράσχει στοιχεία η Folli Follie.

Αρνητικό επακόλουθο των παραπάνω οι αποδόσεις των ομολόγων της εταιρείας διαμορφώνονται περίπου στο 75%, επίπεδα τα οποία ξεκάθαρα δείχνουν χρεοκοπία της εταιρείας και αδυναμία αποπληρωμής των ομολόγων, τα οποία λήγουν του Ιούλιο του 2019 και τον Ιούλιο του 2021.
Ταυτόχρονα η μετάθεση των αποφάσεων για το χρέος κρατάει τους επενδυτές στα ομόλογα σε αναμονή με το 10ετές σήμερα να κινείται σταθεροποιητικά στο 4,24%.
Το ελληνικό θέμα εξετάστηκε με ευχολόγια και χωρίς αποτέλεσμα στη σκιά του ιταλικού ζητήματος, που είναι πλέον ο μεγάλος πονοκέφαλος της Ευρώπης ενώ και σήμερα τα ομόλογα βρίσκονται υπό πίεση με το 10ετές Ιταλικό να βρίσκεται στο 2,42%.
Στο ήδη βαρύ κλίμα προστέθηκε και η σοβαρή πολιτική κρίση στην Ισπανία με την πρόταση μομφής κατά Rajoy από Σοσιαλιστές και Ciudadanos με αφορμή την δικαστική απόφαση κατά του Λαικου Κόμματος και στελεχών του για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς και με το ισπανικό χρηματιστήριο να δέχεται πιέσεις -2%
Για το Eurogroup στις 21 Ιουνίου μετατίθενται οι εξελίξεις για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς τότε θα υπάρξει απόφαση για το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων αλλά και για τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους
Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι τράπεζες με εμφανή τα σημάδια απαξίωσης και με την μεγαλύτερη πτώση η Attica Bank -7,97% και ακολούθησαν η Πειραιώς -7,69% και η Eurobank -7,66%
Οι τράπεζες έχουν καταγράψει τον τελευταίο μήνα αθροιστικές απώλειες -22% και διαπραγματεύονται κάτω από τις τιμές των αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων του 2015 και αυτό αποτελεί απόδειξη της αβεβαιότητας για τον κλάδο.
Στον FTSE 25 οι μετοχές έκλεισαν πτωτικά με τις μεγαλύτερες απώλειες ΕΛΠΕ, Viohalco και ΟΠΑΠ ενώ ανοδικά έκλεισε η Coca Cola που πάντα επιστρατεύεται στις δύσκολες καταστάσεις του Γενικού Δείκτη και ο Sarantis
Οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί στην ΔΕΗ τον τελευταίο μήνα οι οποίες έχουν φτάσει στο -25% είχαν ως αποτέλεσμα την μικρή μείωση της short θέσης από 1,24% σε 1,19% από την  Lansdowne Partners (UK)LLP

Λάθος να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή της Folli Follie - Τι θα γίνει με MSCI

Η μετοχή της Folli Follie καθώς βυθίστηκε από τις 3 Μάιου με την έκθεση της QCM με αθροιστικές απώλειες -70% σήμερα 25/5 ανεστάλη με αίτημα της διοίκησης της εταιρίας για να αποφευχθεί η χρηματιστηριακή κατάρρευση
Πολλά και αναπάντητα τα ερωτήματα από την εξέλιξη της υπόθεσης και ουδείς φαίνεται μέχρι τώρα διατεθειμένος να δώσει απαντήσεις
Οι δραματικές εξελίξεις στη Folli Follie, οδήγησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από αίτημα της εταιρείας, στη απόφαση να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής, ώστε να αποφευχθεί η χρηματιστηριακή κατάρρευση, καθώς δεν μπορούσαν να αποτραπούν οι επιθετικές πωλήσεις στον τίτλο, εξέλιξη που ωστόσο είναι απαράδεκτη.
Κακώς η μετοχή τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η απόφαση αυτή ήρθε αφού προηγήθηκε η κατακρήμνιση του τίτλου μια τέτοια απόφαση λαμβάνεται την πρώτη ημέρα των δυσάρεστων γεγονότων  
Το ερώτημα είναι για πόσο διάστημα θα παραμείνει εκτός διαπραγμάτευσης με δεδομένο ότι στο τέλος του μήνα θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων λόγω της εξόδου της μετοχής από τον MSCI Greece Standard, καθώς αναμένονται εκροές πάνω από 20 εκατ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα κινούνται με μεικτό πρόσημο.
Ειδικότερα ο DAX καταγράφει κέρδη +0,25%, ο CAC 40 κινείται στο -0,25%, ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται πτωτικά -1,90%, ο IBEX 35 στην Ισπανία -2,25% λόγω της πολιτικής κρίσης στην Ισπανία και ο FTSE 100 κινείται με οριακή πτώση -0,05% 
Στην Wall Street ο Dow κινείται με οριακή πτώση -0,05% ο S&P 500 καταγράφει οριακές απώλειες -0,06% ενώ το ETF GREC κινείται πτωτικά -3,42% (9,03 δολ.)

Το ελληνικό χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στην ζώνη των 750 μονάδων που είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της αγοράς και την κύρια τάση ενώ η καθοδική διάσπαση των 750 μονάδων οδηγεί στις 700 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έσπασε σήμερα τις 850 μονάδές που θεωρείται βασικό τεχνικό σημείο στήριξης και η διάσπαση του είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί στην ζώνη των 800-790 μονάδων .  
Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 755 μονάδες με πτώση -1,98% έχοντας υψηλό στις 776,95 μονάδες και χαμηλό στις 754,78 μονάδες
Ο τζίρος και ο όγκος σε μέτρια επίπεδα και μόνο αύξηση των συναλλαγών θα δημιουργήσει κάποια δυναμική στην αγορά.
Αναλυτικότερα η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 55 εκατ. ευρώ και ο όγκος 51 εκατ. εκ των οποίων το 39 εκατ. μετοχές διακινήθηκαν στις τράπεζες
Στον ΟΤΕ σήμερα διακίνήθηκε προσυμφωνημένη συναλλαγή αξίας 379 χιλ. ευρώ και όγκου 35 χιλ. τεμαχίων

Η μετάθεση των κρίσιμων αποφάσεων στο Eurogroup 21 Ιουνίου

Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, που θεωρείται κομβικό για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας προετοιμάζεται η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή συζήτηση για τη στρατηγική της ελάφρυνσης του χρέους, όπου θεσμοί και ΔΝΤ έδωσαν νεότερο το στίγμα των προθέσεών τους
Η διαφορά θέσεων μεταξύ του ΔΝΤ και Γερμανίας  για το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να υπάρχει παρά τις αμοιβαίες υποχωρήσεις και την μικρή πρόοδο που υπήρξε στη χθεσινή συνάντηση με την σύγκλιση απόψεων όλων των πλευρών ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να έχει ρόλο στην μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδος καθώς είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στο τρίτο μνημόνιο
Οι δύο θεσμοί  ESM και ΔΝΤ θα συντάξουν εκθέσεις βιωσιμότητας για το χρέος της Ελλάδος και με βάση την έκθεση θα καθοριστούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους
Το βασικό ζήτημα όμως είναι ότι ενώ εγκαταλείφθηκε η λύση της πιστωτικής γραμμής καθώς θα χρειαστεί 20 δισεκ. νέα κεφάλαια θα απαιτηθεί η ύπαρξη ενός μηχανισμού ασφαλείας για την Ελλάδα.
Εάν τα ελληνικά ομόλογα εν μέσω μνημονίου, κεφαλαίων και αυστηρής επιτήρησης βρέθηκαν στο 4,5% στην 10ετία στην πρώτη κρίση εί ναι αδύνατο να σκεφτεί κανείς τις επιπτώσεις των αποδόσεων των ομολόγων εάν η Ελλάδα θα είναι εκτός μνημονίων και θα στηρίζεται μόνο στο ελληνικό capital buffer στο ελληνικό κεφαλαιακό απόθεμα
Η παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με ένα υβριδικό τρόπο που δεν είναι ότι καλύτερο από πολιτική άποψη εντούτοις θα έχει ως αποτέλεσμα να εκτονωθεί η  πίεση που ασκείται στους ελληνικούς τίτλους
Οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι ακριβές με όρους P/E για το 2018 καθώς διαπραγματεύονται στο 25 έναντι 9-10 στην Ευρώπη ενώ με όρους τιμής προς λογιστική αξία κινούνται στο 0,37.

Κατακρημνίστηκαν οι μετοχές των τραπεζών με μεγάλες απώλειες έως -8% 

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές με την μεγαλύτερη πτώση η Attica Bank -7,97% και η Πειραιώς η οποία έχει συσσωρεύσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις υπόλοιπες τον τελευταίο μήνα που φτάνουν το -32% 
Η Εθνική έκλεισε στα 0,2650 ευρώ με πτώση -2,79% με όγκο 25,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,42 δις. ευρώ έχοντας πραγματοποιήσει το 50% του συνολικού όγκου συναλλαγών.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0066 ευρώ προ RS  ή 0,099 ευρώ μετά reverse split..
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.  
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,8000 ευρώ με πτώση -4,76% με όγκο 4,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,78 δισεκ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Alpha Βank είναι στα 0,9490 ευρώ ή προ RS στα 0,01890 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 2,4000 ευρώ με πτώση -7,69% με όγκο 3,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,05 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς είναι στα 0,067 ευρώ μετά RS ή προ RS στα 0,000670 ευρώ και σημειώθηκε στις 11Φεβρουαρίου του 2015.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,8200 ευρώ με πτώση -7,66% με όγκο 4,9 εκατ. μετοχές και κεφαλαιοποίηση 1,79 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,644 ευρώ με πτώση -1,08% και με κεφαλαιοποίηση 734 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,2770 ευρώ στο χαμηλό της ημέρας  με πτώση -7,97% με όγκο 207 χιλ. μετοχές και κεφαλαιοποίηση 229 εκατ. ευρώ
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 14,05 ευρώ με πτώση -1,40% και με αποτίμηση 279 εκατ.

Ισχυρές απώλειες στις μετοχές του FTSE 25 –  Εξαίρεση η Coca Cola   


Πτωτικά έκλεισαν οι μετοχές του FTSE 25 με χαμηλούς όγκους με την μεγαλύτερη πτώση η ΕΛΠΕ, Viohalco και ΟΠΑΠ.
Στον αντίποδα με άνοδο έκλεισαν μόνο η Coca Cola και ο Sarantis
Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλές μετοχές του FTSE 25 θεωρούνται ακραία υπερτιμημένες ακόμη και σε αυτές τις τιμές.  
Η Coca Cola έκλεισε στα 30,47 ευρώ με άνοδο +2,39% με την κεφαλαιοποίηση στα 11,31 δισ. ευρώ παραμένει στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 10,69 ευρώ με πτώση -1,11% και αποτίμηση 5,24 δισ. ευρώ, βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 2,0600 ευρώ με πτώση -0,96% και αποτίμηση 478 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του στις 19/6 έκλεισε στα 1,7100 ευρώ με πτώση -0,58% και κεφαλαιοποίηση 397 εκατ ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 9,3050 ευρώ με πτώση -2,46% έχοντας κεφαλαιοποίηση στα 2,97 δισ. ευρώ
Η Folli Follie από σήμερα σε αναστολή διαπραγμάτευσης με αίτηση της ίδιας της εταιρείας.
Ο Τιτάνας έκλεισε στα 20,70 ευρώ με πτώση -1,66% ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 1,60 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 7,23 ευρώ με πτώση -4,37% και κεφαλαιοποίηση 2,21 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 18,00 ευρώ με πτώση -1,64% και κεφαλαιοποίηση 1,99 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 9,26 ευρώ με πτώση -0,75% και κεφαλαιοποίηση 1,32 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 13,96 ευρώ με πτώση -0,57% και κεφαλαιοποίηση 1,90 δισ. ευρώ
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,1096 ευρώ με πτώση -7,97%  με την αποτίμηση στα 103 εκατ. ευρώ

Σταθεροποίηση στα ελληνικά ομόλογα το 10ετές 4,24% και το 7ετές 3,75% - Η Ιταλία 2,42% από 2,30%

Σταθεροποίηση σημειώνεται σήμερα στα ελληνικά ομόλογα με το 10ετές να διαμορφώνεται στο 4,24% από 4,41% χθες ενώ πριν τις πωλήσεις βρισκόταν στο 3,93%.
Η πολιτική κρίση στην Ιταλία επιδρά και στα ελληνικά ομόλογα.
Η ελληνική αγορά ομολόγων είναι αναδυόμενη αγορά και άκρως ευάλωτη.
Οι παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να στηρίξει την καταρρέουσα λίρα δεν έχουν επιφέρει τα πρέποντα αποτελέσματα.

Η τρέχουσα εικόνα της ελληνικής αγοράς ομολόγων

Το 2ετές ομόλογο – πρώην 5ετές - λήξης 2019 εκδόθηκε στις 99,13 μονάδες βάσης το 2014 και σήμερα βρίσκεται στις 103,33 μονάδες βάσης σε μέσες τιμές ή μέση απόδοση 0,92%...
Το νέο 5ετές ομόλογο λήξης 1 Αυγούστου 2022 έχει μέση τιμή 104,83 μονάδες βάσης και μέση απόδοση 3,10% με απόδοση αγοράς 3,13% και απόδοση πώλησης 3,08%.
Θυμίζουμε ότι το 5ετές ομόλογο εκδόθηκε στο 4,625%.
Το 6ετές ομόλογο λήξης 30/1/2023 έχει μέση τιμή 101,11 μονάδες βάσης και απόδοση 3,19%
Το 7ετές ομόλογο λήξης 15/2/2025 έχει μέση τιμή 97,44 μονάδες βάσης και απόδοση 3,75%
Το 10ετές ομόλογο λήξης 30/1/2028 έχει μέση τιμή 95,80 μονάδες βάσης και απόδοση 4,24% με απόδοση αγοράς 4,28% και απόδοση πώλησης 4,20%.
Το 15ετές ομόλογο λήξης 30/1/2033 έχει μέση τιμή 92,28 μονάδες βάσης και απόδοση 4,59%
Το 20ετές ομόλογο λήξης 30/1/2037 έχει μέση τιμή 89,35 μονάδες βάσης και απόδοση 4,85%
Το 25ετές ομόλογο λήξης 30/1/2042 έχει μέση τιμή 89,32 μονάδες βάσης και απόδοση 4,95%
Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10 ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 373 μονάδες βάσης από 390 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό CDS στο 5ετές που αποτελεί και το benchmark, σήμερα διαμορφώνεται στις 379 μονάδες βάσης από 375 μονάδες βάσης.
Θυμίζουμε ότι τα επίπεδα ρεκόρ μετά το PSI+ σημειώθηκαν στις 8 Ιουλίου του 2015 στις 8700 μ.β.
Το CDS δουλεύει ως εξής….
Για κάθε 10 εκατ δολάρια έκθεση σε ελληνικό χρέος, ένας επενδυτής που θέλει να αντισταθμίσει τον κίνδυνο χώρας αγοράζει ένα παράγωγο το CDS και πληρώνει π.χ. για την Ελλάδα σήμερα απόδοση 3,75% ή 375 χιλ. δολάρια ασφάλιστρο ανά 10 εκατ δολ. επενδυτική θέση στο ελληνικό χρέος.

Επιδείνωση στην Ιταλία στο 2,42% από 2,33%  

Επιδείνωση σημειώνεται σήμερα στα ομόλογα της Ιταλίας αποδεικνύοντας ότι τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί, η Ιταλία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά στις αγορές.
Το 10ετές γερμανικό ομόλογο βρίσκεται σήμερα 25/5/2018 στο 0,45% με υψηλό 0,78% στις 12/2/2018 που αποτελεί υψηλό 1,5 έτους
Θυμίζουμε ότι το υψηλό ετών 1,02% σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου του 2015 ενώ το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου του 2016 στο -0,1950%.
Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων διαμορφώνονται ως εξής….
Η Ιρλανδική 10ετία λήξης 2028 εμφανίζει απόδοση 0,96% με το ιστορικό χαμηλό στο 0,30% που σημειώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016.  
Το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο λήξης Οκτωβρίου 2028 έχει απόδοση 1,89% με το ιστορικό χαμηλό στο 1,60% που  σημειώθηκε στις 18 Απριλίου 2018.
Το παλαιό 10ετές το 2016 είχε φθάσει έως το 4,18% και ιστορικό χαμηλό 1,74% στις 20 Δεκεμβρίου 2017….
Το ισπανικό 10ετές έχει απόδοση 1,41% με το ιστορικό χαμηλό στο 0,87% που σημειώθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2016.
Στην Ιταλία το 10ετές έχει απόδοση 2,42% από 2,33% ιστορικό χαμηλό 1,042% στις 11 Αυγούστου του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης