Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέο επεισόδιο στην κόντρα ΔΝΤ - Ευρώπης - Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επιμένει το ΔΝΤ - Αν το χρέος αποδειχθεί μη βιώσιμο η συνεισφορά τους θα τεθεί επί τάπητος

Νέο επεισόδιο στην κόντρα ΔΝΤ - Ευρώπης - Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν την  αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επιμένει το ΔΝΤ - Αν το  χρέος αποδειχθεί μη βιώσιμο η συνεισφορά τους θα τεθεί επί τάπητος
Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους αν το χρέος αποδειχθεί μη βιώσιμο, δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε εφημερίδα της Ολλανδίας.
«Μία συνεισφορά των κυβερνήσεων θα αποτελέσει οπωσδήποτε θέμα συζήτησης», τόνισε ο Menno Snel, αξιωματούχος του ΔΝΤ, στην εφημερίδα Het Financieele Dagblad.
Τα σχόλιά του υπογραμμίζουν τις σημαντικές διαφορές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ σχετικά με τον τρόπο επίλυσης της κρίσης χρέους, ειδικότερα στην Ελλάδα, σχολιάζει το Reuters.
Τον περασμένο μήνα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο, ότι το ΔΝΤ πιέζει στην κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά της η Ευρώπη θα προτιμούσε να δώσει περισσότερο χρόνο στην Αθήνα για να εφαρμόσει το δημοσιονομικό της πρόγραμμα.
Ο Snel είναι ένας από τα 24 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ που αντιπροσωπεύει την Ολλανδία και 12 άλλες χώρες από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης