Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κεφαλαιακή ενίσχυση της Eurobank…. μέσω Πολωνίας – Ενδιαφέρον από BNP και Credit Mutuel

tags :
 Κεφαλαιακή ενίσχυση της Eurobank…. μέσω Πολωνίας – Ενδιαφέρον από BNP και Credit Mutuel
Την κεφαλαιακή της ενίσχυση μέσω Πολωνίας εξετάζει η Eurobank. Αρχικά είχε διερευνηθεί η  πιθανότητα έκδοσης ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές ωστόσο η διοίκηση κατέληξε να αξιοποιήσει για την κεφαλαιακή της ενίσχυση την Πολωνία πουλώντας μέρος της θυγατρικής σε στρατηγικό εταίρο τόνιζε το www.bankingnews.gr...


Με βάση τον σχεδιασμό της Eurobank δύο είναι τα εναλλακτικά σενάρια για την Πολωνία.
1)Να αναμένει την έγκριση της Πολωνικής Κεντρικής Τράπεζας ώστε να πάρει άδεια τράπεζας καθώς το πολυάριθμο δίκτυο έχουν την νομική υπόσταση των υποκαταστημάτων της Eurobank στην Πολωνία και όχι θυγατρικής ή άλλης τράπεζας. Από την στιγμή που λάβει την έγκριση θα μπορεί να κλείσει μια στρατηγική συνεργασία με ξένη τράπεζα. Συνομιλούσε με την HSBC και άλλες τράπεζες. Εσχάτως ενδιαφέρον για την Πολωνία δείχνει η BNP Paribas  και η Credit Mutuel. Με βάση το Bloοmberg στους ενδιαφερόμενους προστίθεται και η Credit Mutuel.
Επειδή όμως η διαδικασία έγκρισης είναι χρονοβόρος διαδικασία
2)Εξετάζεται στρατηγική συνεργασία με άλλη τράπεζα στην  οποία θα πωληθεί μέρος των δραστηριοτήτων στην Πολωνία και η Eurobank θα παραμείνει στρατηγικός μέτοχος.
Από αυτή την διαδικασία αυτή η Eurobank ποντάρει να συγκεντρώσει πάνω από 500 εκατ ευρώ τα οποία θα προστεθούν ως καθαρό κεφάλαιο στα ίδια κεφάλαια του ενοποιημένου ισολογισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης