Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

H JP Morgan προειδοποιεί: Επενδυτές, απομακρυνθείτε για την ώρα από τις μετοχές! - Υπερβολική η αισιοδοξία στις αγορές - Περιμένετε να υποχωρήσει ο S&P 500 κατά 100 μονάδες και μετά αρχίστε εκ νέου τις τοποθετήσεις!

H JP Morgan προειδοποιεί: Επενδυτές, απομακρυνθείτε για την ώρα από τις μετοχές! - Υπερβολική η αισιοδοξία στις αγορές - Περιμένετε να υποχωρήσει ο S&P 500 κατά 100 μονάδες και μετά αρχίστε εκ νέου τις τοποθετήσεις!
"Επενδυτές προσοχή! Σταματήστε για την ώρα τις τοποθετήσεις στις μετοχές... Περιμένετε μέχρι ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, o S&P 500, να υποχωρήσει 50-100 μονάδες και μετά ξεκινήστε εκ νέου τις αγορές!".
Την ανωτέρω σύσταση προτείνει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα η JP Morgan, μέσω της τελευταίας έκθεσής της, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Επενδυτές, τώρα ήρθε η ώρα για μια παύση στις επενδύσεις όσον αφορά στις μετοχές. Τώρα θα πρέπει να παραμείνετε για λίγο στο περιθώριο και μακριά από τυχόν επιθετικές αγορές", σημειώνει ο Thomas Lee, κορυφαίος αναλυτής της JP Morgan και εις εκ των συντακτών της εν λόγω έκθεσης, τίτλος της οποίας είναι ο εξής "Stepping Aside Short-Term - Fade Strength and Look for Better Entry Point Around 1400-1450 - Big Picture Constructive". (Παραμείνετε στο περιθώριο βραχυπρόθεσμα - Μαζέψτε δύναμη και προετοιμαστείτε για νέα είσοδο όταν ο S&P 500 υποχωρήσει κοντά στα επίπεδα των 1.400 -1.450 μονάδων).
Ο Τhomas Lee είναι γνωστός στο ευρύ επενδυτικό κοινό για τις bullish (αισιόδοξες) τάσεις και προβλέψεις που διατυπώνει όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές. Μάλιστα, συνεχίζει να δηλώνει bullish για τις μετοχές, αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα!
Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, συστήνει ένα... προσωρινό break από τις επενδύσεις στα χρηματιστήρια.
"Επενδυτές στην τρέχουσα συγκυρία πρέπει να παραμείνετε επιφυλακτικοί", διαμηνύει με νόημα.
Μάλιστα για την άποψή του αυτή παραθέτει τρεις σημαντικούς λόγους:
- Οι διεθνείς εξελίξεις, όπως αποτυπώνονται στα καθημερινά δημοσιεύματα, εμφανίζονται όλο και πιο αρνητικές και δυσοίωνες. Τα εμπόδια σε μακροοικονομικό επίπεδο αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
- Η αισιοδοξία των επενδυτών τη δεδομένη στιγμή είναι υπερβολικά υψηλή.
- Το trading στα εταιρικά ομόλογα παραμένει γεμάτο προκλήσεις, γεγονός που δύναται να επιδράσει αρνητικά στην πορεία των μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης