Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Goldman Sachs: O δημοσιονομικός κίνδυνος στην Ευρωζώνη μειώνεται - Πλώρη για τα επίπεδα των 1,40 δολαρίων βάζει το ευρώ - Περιορισμένος και βραχύβιος ο αντίκτυπος από τυχόν μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ

Goldman Sachs: O δημοσιονομικός κίνδυνος στην Ευρωζώνη μειώνεται - Πλώρη για τα επίπεδα των 1,40 δολαρίων βάζει το ευρώ - Περιορισμένος και βραχύβιος ο αντίκτυπος από τυχόν μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Πιστή στην πρόβλεψή της για περαιτέρω ισχυροποίηση του ευρώ τους επόμενους μήνες παραμένει η Goldman Sachs, παρακολουθώντας στενά όλες τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.
"Που μπορεί να φτάσει το ευρώ στο προσεχές διάστημα;", διερωτάται ο οίκος, στη νέα έκθεσή του, υπό τον τίτλο "What's Behind The Current Dynamics In EUR/USD And Where Does It Go From Here?", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Και απαντά: Το ευρώ εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 1,36 δολάρια σε ορίζοντα 3 μηνών, ενώ θα σκαρφαλώσει στα 1,40 δολάρια σε ορίζοντα 6 μηνών, επίπεδα τα οποία θα διατηρήσει και σε ορίζοντα 12 μηνών.
Όπως εξηγεί η Goldman Sachs, μέσω της νέας αυτής έκθεσής της, το ευρώ συνεχίζει να κινείται ανοδικά και πάνω από τα επίπεδα των 1,30 δολαρίων, παρά το γεγονός πως τόσο ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi, όσο και κορυφαία στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας, ανοίγουν παράθυρο μείωσης των επιτοκίων, στην περίπτωση που η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συνεχίσει να επιβραδύνεται.
Κατά τον οίκο, τρεις είναι οι λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν την πορεία του ευρώ.
Αυτοί είναι:
1) Οι short τοποθετήσεις στο ενιαίο νόμισμα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.
2) Μειώνεται ο αντίκτυπος του δημοσιονομικού κινδύνου στο ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως σε περιόδους σταθερότητας το νόμισμα κινείται ανοδικά.
3) Ολοένα και ενισχύεται το status του ευρώ ως αποθεματικό νόμισμα.
Τι επιφυλάσσει επομένως το μέλλον για το ευρώ;
Η Goldman Sachs εκτιμά πως μια μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα ασκήσει πιέσεις στο ευρώ. Ωστόσο, όπως εξηγεί, η πτώση θα είναι βραχύβια, αφού μακροπρόθεσμα το ενιαίο νόμισμα βάζει πλώρη για τα επίπεδα των 1,40 δολαρίων!

M.Φ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης