Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Natixis: H ευρωπαϊκή κρίση απειλεί σύσσωμη πλέον την Ευρωζώνη - Ανήμπορη η ΕΚΤ να στηρίξει την πραγματική οικονομία - Ομολογία αποτυχίας η μείωση των επιτοκίων

Natixis: H ευρωπαϊκή κρίση απειλεί σύσσωμη πλέον την Ευρωζώνη - Ανήμπορη η ΕΚΤ να στηρίξει την πραγματική οικονομία - Ομολογία αποτυχίας η μείωση των επιτοκίων
Ανήμπορη να αναλάβει πρόσθετη δράση με στόχο τη στήριξη της πραγματικής ευρωπαϊκής οικονομίας χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η Natixis.
"Η ΕΚΤ μοιάζει ανήμπορη να υιοθετήσει νέα μέτρα", διαμηνύει ο οίκος στη νέα έκθεσή του, υπό τον τίτλο "ECB Looks Powerless To Put Through New Measures..." που εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Η θέση της Natixis, όπως αποτυπώνεται στη νέα αυτή έκθεσή της, είναι σαφής: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να περάσει νέα μέτρα με στόχο την αποκατάσταση των καναλιών εκείνων που στόχο έχουν τη μεταβίβαση των αποφάσεων της νομισματικής της πολιτικής στην πραγματική οικονομία.
Η ΕΚΤ, εκτιμά ο οίκος, δεν μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και επομένως να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης.
Αλλά, όπως σημειώνει στη συνέχεια η Natixis, οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη είναι τέτοιοι στην τρέχουσα συγκυρία που η ΕΚΤ πρέπει να αναλάβει δράση.
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι, κατά τον οίκο;
- Οι φόβοι για τυχόν νέα επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας
- Οι ανησυχίες για τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Natixis, η Ευρωζώνη θα παραμείνει δέσμια της ύφεσης. Πλέον όλες οι χώρες έχουν πληγεί από την κρίση, βιώνοντας σοβαρή οικονομική επιβράδυνση.
"Ακόμη και η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανάκαμψη εξαιρετικά εύθραυστη", εξηγούν στη συνέχεια.
Κατά τον οίκο, η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, κατά 25 μονάδες βάσης, κρίνεται σχεδόν βέβαιη στην ερχόμενη μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, στις 2/5.
"Αν η ΕΚΤ μειώσει τα επιτόκιά της στις 2/5 δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια παραδοχή της αποτυχίας της, αφού η κεντρική τράπεζα γνωρίζει την περιορισμένη πλέον αποτελεσματικότητα των δράσεών της", προειδοποιεί η Natixis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης