Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Goldman Sachs: Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ – Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι τόσο απροετοίμαστες – Να ενθαρρυνθούν οι Έλληνες να ψηφίσουν σωστά

tags :
Goldman Sachs: Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ – Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι τόσο απροετοίμαστες – Να ενθαρρυνθούν οι Έλληνες να ψηφίσουν σωστά
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες να θέλουν να βγουν από το ευρώ. Δεν πιστεύω ότι θα το επιλέξουν. Με αυτές τις χαρακτηριστικές φράσεις, ο Jim O’Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, θέλησε να δείξει ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.
«Εάν κάποιος μου έβαζε τον πιστόλι στον κρόταφο για να με ρωτήσει εάν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, θα έλεγα ότι φυσικά και θα παραμείνει στη Ζώνη. Την ίδια άποψη είχα τον Ιανουάριο την ίδια έχω και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο O’ Neill ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι κάποιος άλλος στην Ευρώπη σκέφτεται πραγματικά ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ. «Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι καμία τράπεζα δεν έχει προετοιμαστεί πραγματικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σημειώνει, πρέπει να ενθαρρύνουν τους Ελληνες ψηφοφόρους να σκεφτούν προσεκτικά και με σαφήνεια. Η σχετική δήλωση της G8 το σαββατοκύριακο δεν ήταν ό,τι καλύτερο προς αυτήν την κατεύθυνση. Για τον ίδιο πρέπει να είναι σαφές ότι εάν η ψήφος λέει «ναι» στην ΟΝΕ, αυτό θα συνοδεύεται από κίνητρα υποστήριξης από το εξωτερικό.
Όπως επισημαίνει, ένας από τους μεγάλους φόβους των αγορών είναι ότι το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ελλάδα ενδέχεται να μπλοκάρει τις αναγκαίες περικοπές που αποτελούν όρο για την εκταμίευση των κεφαλαίων διάσωσης, κάτι το οποίο θα μπορούσε να στείλει τελικά την ευρωζώνη στο χάος.
Τέλος, ο O'Neill τονίζει πως εάν τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών επαναφέρουν τους κινδύνους και τους φόβους μετάδοσης στις πιο αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, τότε αυτό θα μπορούσε επίσης να αποδυναμώσει το ευρώ λόγω του ότι μπορεί να αναγκαστεί η ΕΚΤ να εφαρμόσει πιο προσαρμοστική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης