Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πως είδαν το πολιτικό "ναυάγιο" στην Ελλάδα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης...

Πως είδαν το πολιτικό
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το "ναυάγιο" για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και η απόφαση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε ανασχηματισμό "φιγουράρουν" στην πρώτη θέση των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Με φωτογραφία του Πρωθυπουργού και λιτούς τίτλους τύπου "Ο Παπανδρέου προχωρά στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης" τα διεθνή πρακτορεία δεν σταμάτησαν να σχολιάζουν τη μεγάλη ανατροπή σκηνικού που σημειώθηκε μέσα σε λίγες μόλις ώρες στο εσωτερικό της χώρας, ανατροπή που "ανοίγει το παράθυρο" σε νέες περιπέτειες για την ελληνική οικονομία.
Η ουσία ωστόσο βρίσκεται στο περιεχόμενο των άρθρων των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την Ελλάδα.
"Η ελληνική κρίση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή", μεταδίδει το CNN.
To ΒΒC αναφέρει ότι σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη χρεοκοπία, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα και να διασφαλίσει την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου. Παράλληλα, φιλοξενεί σχόλιο αναλυτή που κάνει λόγο "για πολιτική παράλυση της ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός υψίστης διεθνούς σημασίας".
"Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης καθώς η Αθήνα παραπαίει στο χείλος της χρεοκοπίας", μεταδίδει το Reuters.
"Για μεγάλη πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων στους κόλπους της ΕΕ για νέο πακέτο διάσωσης ", κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, φιλοξενώντας παράλληλα δηλώσεις αναλυτών που κάνουν λόγο για " νέες προσπάθειες του Πρωθυπουργού που απέχουν πολύ από την επιτυχία".
"Το ευρώ βυθίστηκε καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία", γράφει το πρακτορείο Marketwatch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης