Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η πτώση του ευρώ βοηθά την Ευρώπη, αλλά όχι την Ελλάδα- Λαγκάρντ: Δεν κινδυνεύει το ευρώ- Τι ζητά η Μερκελ

Η πτώση του ευρώ βοηθά την Ευρώπη, αλλά όχι την Ελλάδα- Λαγκάρντ: Δεν κινδυνεύει το ευρώ- Τι  ζητά η Μερκελ
(upd2)Μπορεί η πτώση του ευρώ να πλήττει τη ζήτηση των κρατικών ομολόγων την ώρα που οι κυβερνήσεις της ζώνης προχωρούν σε εκδόσεις, ωστόσο, πολλοί αναλυτές, αλλά και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προφίλ, συγκλίνουν στην άποψη ότι το αδύναμο ευρώ θα βελτιώσει τις εξαγωγές των χωρών μελών.
Ως μοναδική ευκαιρία να ανακτήσει τα πρωτεία των εξαγωγών που έχασε πέρσι από την Κίνα, παρουσιάζουν οι αναλυτές την πτώση του ευρώ για τη Γερμανία, τοποθετώντας υψηλά στις προτιμήσεις τους γερμανικές εταιρείες όπως η Bayerische Motoren Werke (BMW),  European Aeronautics, Defense and Space,  Siemens, κ.α.
Αντίθετα, οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι αμερικανικές εξαγωγικές εταιρείες, επισημαίνεται από τον οικονομολόγο του Πανεπιστημίου της  California, Barry Eichengreen.
Κι ενώ το ευρώ θα προσελκύει μεγαλύτερο μέρος τουριστών στην Ευρώπη, οι τουρίστες θα πρέπει να ξανασκεφτούν το ενδεχόμενο να επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, δήλωσε ο αναλυτής Alan Ruskin της RBS Securities. Πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν την ειδησεογραφία της χώρας βλέπουν ότι “κυκλοφορούν στον αέρα μολότωφ”, πρόσθεσε. Υπό αυτές τις εξελίξεις δεν θα εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τα καλά του αδύναμου νομίσματος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε μία ημέρα μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε η Αγκελα Μέρκελ για τη σταθερότητα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, ότι «σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται σε κίνδυνο το ευρώ», προσθέτοντας ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα σταθερό, αξιόπιστο, που διασφάλισε τη σταθερότητα της ευρωζώνης επί δέκα χρόνια».

Μερκελ: Θα έπρεπε να είχαμε έναν ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης


Για αυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας μίλησε για ακόμη μία φορά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ώστε να  αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ευρωζώνης στη ρίζα τους. Η Ευρωζώνη είναι ενωμένη, ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι η ηγεσία της Ευρώπης είναι έτοιμη να αναλάβει πολιτική δράση όπου κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, ενώ έστρεψε και τα πυρά της εναντίον των τραπεζών, δηλώνοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέπεται στις τράπεζες να εκβιάζουν τα κράτη».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης