Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Γ. Παπακωνσταντίνου: Και η τρίτη δόση από το πακέτο εξασφαλισμένη

Γ. Παπακωνσταντίνου: Και η τρίτη δόση από το πακέτο εξασφαλισμένη
Και η δεύτερη και η τρίτη δόση του «πακέτου» στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι εξασφαλισμένες, διαβεβαίωσε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.
«Προχωράμε σωστά και προχωράμε και στους χρόνους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου για μείωση του ελλείμματος 39%, βασίζονται σε μια αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά (πάνω από) 8% - η οποία υπολείπεται μεν λίγο από τους στόχους, υπερκαλύπτεται δε από μια πολύ σημαντική μείωση των δαπανών που ξεπερνά το 10%, πολύ πάνω δηλαδή από το στόχο».
Στην πρώτη αξιολόγηση η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ότι έχει υλοποιήσει περίπου 28 δράσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί και διαβεβαίωσε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είτε έχουν υλοποιηθεί είτε έχουν δρομολογηθεί, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ολοκλήρωσή τους πριν από το τέλος του Ιουνίου, την καταληκτική δηλαδή περίοδο της πρώτης αξιολόγησης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης