Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Μerkel προς Τσίπρα: Να τεθεί το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο της G7 - Να ζητήσεις την παρέμβαση των ΗΠΑ

tags :
Μerkel προς Τσίπρα: Να τεθεί το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο της G7 - Να ζητήσεις την παρέμβαση των ΗΠΑ
"Σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας δεν έχουμε προχωρήσει πολύ", τόνισε, ωστόσο, κορυφαία γερμανική πηγή που μετέχει στις εργασίες της Συνόδου της G7
Την ανάγκη να τεθεί το ελληνικό ζήτημα στο τραπέζι της Συνόδου των 7 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη (G7) φέρεται να εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
"Θα πρέπει να ζητήσεις την παρέμβαση των ΗΠΑ για να τεθεί το ελληνικό θέμα στη Σύνοδο της G7", φέρεται, κατά τον Antenna, να διεμήνυσε στον Αλ. Τσίπρα η A. Merkel.
"Σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας δεν έχουμε προχωρήσει πολύ", τόνισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κορυφαία γερμανική πηγή που μετέχει στις εργασίες της Συνόδου της G7, κόντρα στην αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης πως η συμφωνία έχει ήδη αρχίσει να γράφεται.
"Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πρόοδος ώστε να υπάρξει συμφωνία", εξήγησε η ίδια πηγή για να συμπληρώσει πως "οι δηλώσεις που αναφέρουν πως η συμφωνία είναι κοντά... με εξέπληξαν".

Lew (HΠΑ): Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις συνέπειες μιας ελληνικής κρίσης
Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις συνέπειες μιας ελληνικής κρίσης, διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Ευρώπη ότι είναι λάθος η θεωρία που υποστηρίζει ότι ενδεχόμενο Grexit δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία.
Με εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama να παρέμβει προκειμένου να κλείσι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, ο κ. Lew υποστήριξε ότι «είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μια αποτυχία της Ελλάδας δεν θα είχε επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο».
Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι ότι ένας «εσφαλμένος υπολογισμός», θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «κρίση» στην Ελλάδα.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι λάθος υπολογισμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε κρίση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Απευθυνόμενος σε Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ δήλωσε ότι θεσμοί όπως το ΔΝΤ πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία για την αποφυγή μιας κρίσης στην Ελλάδα.
Είναι προς το συμφέρον όλων το ελληνικό ζήτημα να επιλυθεί χωρίς κρίση, τόνισε ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ.
Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες θα δυσκόλευαν οποιαδήποτε κυβέρνηση, σημείωσε.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Παρέμβαση για να κλείσει η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της θα πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ στη σύνοδο των G7 στη Δρέσδη της Γερμανίας.
Με εντολή του προέδρου Barack Obama, ο υπουργός Οικονομικών Jack Lew θα ζητήσει από ΕΕ, ΔΝΤ και Ελλάδα να καταλήξουν άμεσα σε ρεαλιστική λύση, με ορίζοντα την 5η Ιουνίου, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου.
Παράλληλα το Reuters επικαλείται αξιωματούχο ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν για συμφωνία.
«Οι ΗΠΑ δέχονται πίεση λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων και επιδιώκουν λύση, καθώς δεν επιθυμούν να τεθεί σε κίνδυνο η Ευρώπη και η Ευρωζώνη, λόγω της Ελλάδας», τόνισε ο αξιωματούχος.
Η Ουάσιγκτον ανησυχεί ότι αν δεν ξεκλειδώσει γρήγορα η βοήθεια, η Αθήνα θα αναγκαστεί να στραφεί στη Μόσχα, υπονομεύοντας τις προσπάθειες της Δύσης να ελέγξουν τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, σχολιάζει ο Guardian.
Στη Δρέσδη συναντώνται από σήμερα έως την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της «Ομάδας των Επτά» (G7) - Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδά- με οικοδεσπότες τους Wolfang Schaeuble και Jens Weidmann, καθώς η Γερμανία ασκεί για το 2015 την Προεδρία της Ομάδας.
Από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης αναμένεται να είναι και η Ελλάδα αν και, όπως διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, η G7 δεν αποτελεί το πλαίσιο λήψης αποφάσεων για το ζήτημα.
Στην Δρέσδη από τις 27 ως τις 29 Μαΐου θα βρεθούν, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde , ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi, του ΟΟΣΑ Angel Gurriaκαι του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, αλλά και ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Pierre Moscovici, ο Νομπελίστας και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Keneth Rogoff και Larry Summers
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης επτά χρόνια μετά την αρχή της κρίσης, αλλά και η προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη στο περιβάλλον υπερχρέωσης των κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη το ζήτημα της ρύθμισης των αγορών και της βελτίωσης της συνεργασίας των κρατών σε θέματα φορολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης