Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 57% των Αμερικανών αντιτίθεται στο τείχος με το Μεξικό, το 83% επιθυμεί υπηκοότητα στους «Dreamers»

tags :
Το 57% των Αμερικανών αντιτίθεται στο τείχος με το Μεξικό, το 83% επιθυμεί υπηκοότητα στους «Dreamers»
Κατά των πρακτικών του Donald Trump στο μεταναστευτικό, η πλειοψηφία των Αμερικανών 
Την αντίθεσή του στην κατασκευή τείχους μεταξύ των συνόρων Ηνωμένων Πολιτειών και Μεξικού, εκφράζει το 57% των Αμερικανών πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών «Gallup».
Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 83% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη χορήγηση αμερικανικής υπηκοότητας στους «Dreamers», τους δικαιούχους του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) που καθιερώθηκε από τον κ. Barack Obama.

Διαβάστε: Δημοσκόπηση: Οι Αμερικανοί επιθυμούν διατήρηση του DACA, αλλά και τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Δεν ερωτήθηκε η άποψη των Αμερικανών για την πολιτική «μηδενικής ανοχής» από πλευράς Ουάσιγκτον για όσους μεταναστεύουν παράνομα στις Η.Π.Α..
Στο πλαίσιο της εν λόγω πολιτικής, τουλάχιστον 2.000 παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους, μετά τον Απρίλιο 2018, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή και αναγκάζοντας τον Πρόεδρο Donald Trump να υπογράψει διάταγμα, σε μία προσπάθεια να διορθώσει το λάθος του.

Μόνο κόστος και όχι οφέλη για τις ΗΠΑ από την κατάργηση του προγράμματος DACA

Μετά και τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας -σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Κογκρέσο- για χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης έως τον Σεπτέμβριο 2018, αλλά και της δεδομένης αδυναμίας των Δημοκρατικών στα δύο βουλευτικά σώματα, η κατάργηση του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) κρίνεται από πολύ πιθανή έως αναπόφευκτη.
Όπως έχουν καταγγείλει ουκ ολίγες εταιρείες -μεταξύ αυτών κολοσσοί της Silicon Valley όπως οι Facebook και Apple-, εκτός από το ότι είναι απάνθρωπο να διώχνεις από τη χώρα νέους οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε αυτή, η απέλαση των δικαιούχων του προγράμματος θα αποτελέσει πλήγμα για το ανθρώπινο κεφάλαιο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι «Dreamers» είναι νέοι, δεν έχουν διαπράξει έγκλημα, είναι απασχολούμενοι (πάνω από το 90% εξ αυτών) και γνωρίζουν ως σπίτι τους τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μόνο «έγκλημα» που τους ακολουθεί, είναι η επιλογή των γονιών τους να εισέλθουν (ή να παραμείνουν) στις Η.Π.Α. παράνομα.
Ωστόσο, το κόστος αναμένεται να είναι και οικονομικό για την Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με μελέτη του Institute on Taxation and Economic Policy (2017), που υπενθυμίζει το Brookings, οι Dreamers πληρώνουν περίπου 2 δισεκ. δολάρια σε φόρους, ετησίως.
Επίσης, σύμφωνα με την υπηρεσία Immigration and Customs Enforcement (ICE), το μέσο κόστος από τη σύλληψη έως την απομάκρυνση ενός ατόμου, ανέρχεται σε $12.500.
Η απέλαση των περίπου 800.000 ατόμων θα κοστίσει στην κυβέρνηση σχεδόν 10 δισεκ. δολάρια, τη στιγμή που ο ετήσιος προϋπολογισμός για το ICE είναι λίγο πάνω από 5 δισεκ. δολάρια.
Το DACA καθιερώθηκε από τον πρώην Πρόεδρο, κ. Barack Obama, και αφορά στην χορήγηση αδειών παραμονής και εργασίας σε 800.000 παιδιά που είχαν εισέλθει παράνομα («Dreamers») στις Η.Π.Α., σε μία προσπάθεια να ονειρευτούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Διαβάστε: Κατάργηση του προγράμματος DACA, μία από τις πιο αποκρουστικές αποφάσεις του Donald Trump

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης