Prime Insurance: Ενώ βρίσκεται στο κόκκινο, σχεδιάζει ασφάλειες ζωής στην Ελλάδα - Τι είπε ο Δ. Κοντομηνάς σε στελέχη της εταιρίας

Prime Insurance: Ενώ βρίσκεται στο κόκκινο, σχεδιάζει ασφάλειες ζωής στην Ελλάδα - Τι είπε ο Δ. Κοντομηνάς σε στελέχη της εταιρίας
Prime Insurance: Ενώ βρίσκεται στο κόκκινο, σχεδιάζει ασφάλειες ζωής στην Ελλάδα - Τι είπε ο Δ. Κοντομηνάς σε στελέχη της εταιρίας
Την δραστηριοποίηση στην Ελλάδα της Prime Insurance στις ασφάλειες Ζωής, παρά τα όσα δυσμενή ακούγονται στην Κύπρο και αποκάλυψε το Bankingnews, ανακοίνωσε  ο ισχυρός άνδρας της Εταιρίας, Δημήτρης Κοντομηνάς, σε συγκέντρωση των στελεχών της εταιρίας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην τηλεόραση του ALPHA,  η Κυπριακή Ασφαλιστική Εταιρία που δραστηριοποιείται  στην Ελλάδα με υποκατάστημα στις γενικές ασφάλειες και τις ασφάλειες υγείας, θα εισέλθει και στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής.
Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι  η Prime Insurance θα ασχοληθεί σοβαρά και με πολύ καλά προγράμματα στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής, και αυτό παρά το δυσμενές για την εταιρία κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο με την μη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας.
Η Prime στην Κύπρο έχει άδεια άσκησης εργασιών στους Κλάδους Ζωής, Υγείας και Γενικών Ασφαλίσεων και είναι η μεγαλύτερη μικτή ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα.
Το κλίμα που επικρατεί στην Prime τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, όπως αποκάλυψε το ΒΝ τους τελευταίους μήνες με συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών http://bankingnews.gr/index.php?id=424708.
Τελευταίο κρούσμα αποχώρησης ήταν αυτό του Γενικού Διευθυντή στην Ελλάδα κου Ανδρέα Ρούβα πριν από λίγες εβδομάδες.
Μάλιστα ο κ. Ρούβας είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος νόμιμος αντιπρόσωπος και μέχρι στιγμής παρά την παραίτησή του δεν προκύπτει να έχει αντικατασταθεί.
Και είναι απορίας άξιον τι δυνατότητες έχει η ελληνική εποπτική αρχή δεδομένου ότι λόγω του ότι η χώρα προέλευσης είναι η ΕΕ και στην Ελλάδα λειτουργεί με τη μορφή υποκαταστήματος εποπτεύεται από την Κύπρο.
Η αρχή πάντως των αναταράξεων έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν αποχώρησε από το συμβούλιο της Κυπριακής εταιρίας το μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Νικόλας Παπακώστας.
Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο διορισμός του Παναγιώτη Παναγιώτου, ο οποίος κατείχε τη θέση του εμπορικού διευθυντή, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και η ταυτόχρονη απομάκρυνση του κ. Μιχαήλ Μιχαηλίδη (είναι και μέτοχος με 15%) από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Η απομάκρυνση αυτή έγινε γνωστή μέσω μιας επιστολής του κ. Κοντομηνά αλλά αυτό δεν συνιστά εταιρική διαδικασία δεδομένου ότι προβλέπεται συγκεκριμένος τρόπος αντικατάστασης μέλους ΔΣ δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή ούτε η αυτόκλητη συνέλευση
Μάλιστα στην ιστοσελίδα της Κυπριακής εταιρίας στα στοιχεία της Διοίκησης δεν υπάρχει Διευθύνων Σύμβουλος αλλά μόνο Πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς και μέλη ΔΣ οι Παναγιώτης Παναγώτου, Γιώργος Χριστοδούλου, Θένια Παναγοπούλου και ο κ. Ανδρέας Ρούβας ο οποίος έχει όμως παραιτηθεί στην Ελλάδα!!!
Σημειώνεται ότι μετά την απομάκρυνση Μιχαηλίδη στα τέλη του περασμένου χρόνου αποχώρησαν από την εταιρεία και 13 ασφαλιστές, οι οποίοι χειρίζονταν σημαντικό ποσοστό των συμβολαίων της εταιρείας.
Ταυτόχρονα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον περασμένο Φεβρουάριο ότι τέθηκε ζήτημα κάλυψης των ελάχιστων δεικτών φερεγγυότητας της εταιρίας με τον κ. Κοντομηνά να συναντάται με στελέχη της κυπριακής εποπτικής αρχής την υπηρεσία ελέγχου των ασφαλιστικών εταιριών ( δεν υπάγεται στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου αλλά στο Υπουργείο Οικονομικών) και να διαβεβαιώνει ότι θα καλύψει τυχόν ελλείματα στους δείκτες φερεγγυότητας.
Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι υπάρχει ζήτημα είναι η διακοπή της τροφοδότησης με νέες αναρτήσεις των μέσω κοινωνικής δικτύωσης (facebook κλπ) που διατηρεί η εταιρία στην Κύπρο.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS